Boktips

Mission possible : framgångsrikt entreprenörsskap är ingen slump

Ola Ahlvarsson är VD och grundare av Result och management­rådgivare till snabbväxande företag, huvudägare i Torget och Letsbuyit och vald till en av morgondagens ledare på prestigetunga World Economic Forum. 1997 blev Ola Ahlvarsson världsmästare i kickboxning, som entreprenör är drivkrafterna för att vinna desamma. I den här boken beskriver han - med många exempel på framgångsrika entreprenörer - motiv, metoder och möjligheter som leder till att lyckas. Mission Possible.

Investerarens uppslagsbok

Investerarens uppslagsbok ger dig uttömmande svar på alla dina frågor om börs och finansvärlden. Mer än 2 100 svenska och internationella ord, begrepp, uttryck och akronymer förklaras utförligt. Här hittar du även jargong och slang som Svenska Akademins Ordlista vägrar befatta sig med.

Gåtornas Palats

När the National Security Agencys oslagbara dator hittar en kod den inte kan forcera kallar man in sin bästa kryptoanalytiker, den brillianta Susan Fletcher. Det hon upptäcker sänder chockvågor genom maktens korridorer. NSA hålls som gisslan - inte med hjälp av vapen utan med en kod som är så komplex att om den släpps fri skjuts hela USA:s underrättelsetjänst i sank.

Susan Fletcher fångas i en härva av hemligheter och lögner, och hon slåss för att rädda NSA som hon har ett starkt förtroende för. Efter att ha förråtts av alla får hon inte bara slåss för sitt land utan också för sitt liv. Till sist förstår hon att hon även slåss för att mannen som hon älskar ska få behålla livet.

Org. titel: Digital Fortress

Det har nog aldrig varit enklare än idag att hitta boktips, googla boktips och du får en stor mängd träffar. Idag har praktiskt talat alla onlinebutiker som säljer böcker en egen sektion om boktips. Dessutom så har dom flesta tidningar idag boktips. Det svåra idag kanske är att hitta någon boktipsare som har samma smak inom böcker som du.

Läsning är ett av de bästa sätten att fly från verkligheten. Den kan ta dig till nya platser, presentera dig för fascinerande karaktärer och lära dig saker som du inte visste förut. Och när du hittar en bok som är riktigt bra är den svår att lägga ner. Så om du behöver en paus från verkligheten, eller bara vill njuta av lite bra underhållning, plocka upp en bok och gå vilse i den!

Vad ska du läsa härnäst?

I böckernas värld finns det så många att välja mellan. Det kan vara svårt att veta var man ska börja. Detta gäller särskilt om du är en ny läsare eller om du letar efter något annat än det du brukar läsa.

Det här är böckerna du måste läsa i sommar!

Sommaren är den perfekta tiden för att komma ikapp med att läsa de där böckerna som du har velat läsa i flera månader. Här är 3 böcker som kommer att hålla dig underhållen hela sommaren.

Om du är ute efter ett spännande mysterium kan du prova Gone Girl av Gillian Flynn. Romanen berättar historien om ett äktenskap som blir surt och de händelser som leder fram till hustruns försvinnande.

Om du är på humör för en lätt och rolig läsning kan du prova The Rosie Project av Graeme Simsion. Romanen berättar historien om en genetikprofessor som skapar ett frågeformulär för att hjälpa honom att hitta sin perfekta fru, och blir förälskad i en kvinna som inte passar in på något av hans kriterier.

Ett annat bra alternativ för sommarläsning är Big Little Lies av Liane Moriarty. Romanen följer tre mödrar vars till synes perfekta liv avslöjar mörka hemligheter och lögner.

Hur man förlorar sig i en bra bok

Att läsa är ett utmärkt sätt att fly världen för en liten stund. Det kan vara särskilt roligt när du går vilse i en bra bok. Här är några tips som hjälper dig att gå vilse i din nästa läsning:

  • Hitta en bok som intresserar dig. Om du inte är intresserad av ämnet blir det svårt att gå vilse i berättelsen.
  • Börja läsa från början. Hoppa inte över eller försök att lista ut vad som händer senare. Det bästa sättet att uppskatta en bok är att läsa den från början till slut.
  • Föreställ dig själv i berättelsen. När du skapar bilder i ditt huvud känner du att du faktiskt är där och upplever allting med karaktärerna.
  • Ta dig tid för att läsa.

3 heta läsningar för stranden

Sommartid betyder en sak för många människor: tid på stranden. Om du letar efter en bra bok att ta med dig är här fem heta läsningar att tänka på.

  • "The Goldfinch" av Donna Tartt är en roman om en ung pojke som överlever en terroristbombning på ett konstmuseum och sedan tillbringar flera år med att försöka återta den målning som gick förlorad i attacken.
  • "The Son" av Philipp Meyer är en historisk roman om uppkomsten av en oljedynasti i Texas och det våld som omger den.
  • "The Interestings" av Meg Wolitzer berättar historien om sex vänner från sommarlägret som håller varandra nära genom college och därefter, men deras vänskap sätts på prov när de navigerar genom vuxenlivet och dess utmaningar.