Lev rikare - Vi ger dig boktipsen

Hur mycket pengar behöver man egentligen?

Starta din nya rikare liv efter att ha läst denna boken som ger dig tips på hur du kan skapa din egna pengamaskin. Författaren Eric Skopal är ingenjör med ett starkt intresse för privatekonomi. Han driver även sajten bliekonomisktoberoende.se och jobbar även som coach inom privatekonomi.

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor

Ta makten över din privatekonomi och lär dig undvika kvinnofällorna. Mia Ingelström guidar dig genom 9 olika pass som lär dig att ta full kontroll över din ekonomi. Lev rikare och bli ekonomiskt starkare, tryggare och friare

Ett rikare liv! : en bok om din tid och dina pengar

Hur får du din tid och dina pengar att räcka till är något som denna bok ger dig konkreta tips på. Boken varvar praktiska övningar och mängder av exempel. Boken är skriven av Charlie Söderberg som jobbar som coach, föreläsare och som ekonomisk rådgivare och Lennart Göthe som äv VD för företaget ResursHuset som förmedlar coacher inom personlig och ekonomisk utveckling.

Bra böcker om privatekonomi

Det finns otaliga böcker om privatekonomi på marknaden, och det kan vara svårt att avgöra vilka som ger mest hjälp att skapa en solid ekonomisk framtid. De bästa böckerna om privatekonomi är de som ger tydlig och kortfattad information i ett lättläst format. De bör också vara skräddarsydda för dina specifika behov och ta hänsyn till dina inkomster, utgifter, skulder och mål.

Om du letar efter ett bra ställe att börja på är här 3 av de bästa böckerna om privatekonomi som kan hjälpa dig att få ordning på din ekonomi:

 • The Total Money Makeover av Dave Ramsey
 • The Richest Man in Babylon av George S. Clason.
 • Your Money or Your Life av Vicki Robin och Joe Dominguez.

Vilka böcker är de bästa för personlig ekonomi?

Det finns ett antal böcker om personlig ekonomi som kan hjälpa dig att hantera dina pengar och få ordning på din ekonomi. De bästa böckerna om personlig ekonomi ger användbara tips och råd om hur man sparar pengar, investerar och bygger upp förmögenhet. De kan också hjälpa dig att ta dig ur skulder och hålla dig borta från dem.

Om du letar efter en bra bok om privatekonomi att läsa finns här några förslag:

 • The Millionaire Next Door: The Surprising Secrets of America's Wealthy
 • The Automatic Millionaire: A Powerful One-Step Plan to Live and Finish Rich
 • The Bogleheads' Guide to Investing"
 • Debt-Free by Thirty: How to Get Out of Debt Out of Debt Quickly and Create a Financial Future You Can Believe In.

Fler boktips om privatekonomi

För att förändra ditt liv till det bättre behöver du ibland bara några goda råd. Och när det gäller ekonomiska råd finns det ingen brist på böcker som kan erbjuda dig en mängd kunskap. Här är 10 häpnadsväckande böcker om privatekonomi som hjälper dig att få ordning på dina pengar.

 • The 4-Hour Work Week av Tim Ferriss
 • Smart Women Finish Rich av David Bach
 • I Will Teach You to be Rich av Ramit Sethi
 • The Millionaire Fastlane av MJ DeMarco

Privatekonomi

Att få ordning på sin ekonomi är viktigt, oavsett om det gäller ditt privatliv eller företag. Det kan innebära en enorm stress att inte ha ordning på sin ekonomiska situation.

Betala av dina skulder

Att betala av sina skulder är avgörande för en finansiell stabilitet. Om du har mycket skulder kan du staka ut en plan för att betala av dem gradvis. Det finns idag mindre bra lånealternativ för att ta kortfristiga lån (snabblån eller smslån), dessa lån rekommenderas endast att använda om du är säker på att du kan betala tillbaka dem snabbt.

Planlägg din ekonomi

Att ha en plan för din ekonomi är det bästa sättet att hantera din privatekonomi. Idag finns det kreditkort lättillgängliga som kan hjälpa till med besparingar. Välj ett betalkort med en inställning för pengarhanterare, det här alternativet gör att du kan se dina utgifter och transaktioner inom sektorer, så att du kan se exakt hur mycket du har spenderat på mat, resor, underhållning och mycket mer under loppet av en månad. Om du vill bli mer organiserad med din ekonomi kan du ställa in budgetar för varje del av dina utgifter.

Buffert

Se till så att du har en buffert, se till att skapa en separat bank eller ett separat kontro för detta. Det finns alltid oväntade livskostnader som tenderar att dyka upp eller något går sönder och du måste stå för kostnaden för att laga det.

Minimera dina utgifter

Om du vill spara kan du begränsa dina utgifter på alla möjliga ställen, mat är en bra början. Istället för att köpa lunch varje dag kan du ta med egen matlåda. Du kan också prova att handla på billigare stormarknader för att hjälpa till att budgetera och spara. Att använda en bank som visar dig exakt vad du spenderar på vissa områden i ditt liv kan vara fördelaktigt.

Investera

Att ha sina pengar i aktier och/eller fonder är spännande och kan vara fördelaktigt långsiktigt. Beroende på vilken typ av aktier och fonder du investerar i kan du tjäna tillbaka en anständig summa. Om du är nybörjare och vill bli bättre på att investera, finns det nätverk du kan gå med i för att hjälpa dig att fatta bättre investeringsbeslut.

Att följa några av dessa tips kan hjälpa dig med din privatekonomi och även hjälpa dig att få mer ekonomisk stabilitet i framtiden. Att spara pengar och ha en stabil ekonomi är grunden för att leva ett tillfredsställande liv. Om du klarar av att följa några av dessa tips och är konsekvent kommer du att få ordning på din ekonomi.