Boktips

Mission possible : framgångsrikt entreprenörsskap är ingen slump

Ola Ahlvarsson är VD och grundare av Result och management­rådgivare till snabbväxande företag, huvudägare i Torget och Letsbuyit och vald till en av morgondagens ledare på prestigetunga World Economic Forum. 1997 blev Ola Ahlvarsson världsmästare i kickboxning, som entreprenör är drivkrafterna för att vinna desamma. I den här boken beskriver han - med många exempel på framgångsrika entreprenörer - motiv, metoder och möjligheter som leder till att lyckas. Mission Possible.

Investerarens uppslagsbok

Investerarens uppslagsbok ger dig uttömmande svar på alla dina frågor om börs och finansvärlden. Mer än 2 100 svenska och internationella ord, begrepp, uttryck och akronymer förklaras utförligt. Här hittar du även jargong och slang som Svenska Akademins Ordlista vägrar befatta sig med. Boken ger dig kunskaper inom aktier, obligationer, teknisk analys, affärsmodeller, bokslut, nyckeltal och placeringsstrategier.

Gåtornas Palats

När the National Security Agencys oslagbara dator hittar en kod den inte kan forcera kallar man in sin bästa kryptoanalytiker, den brillianta Susan Fletcher. Det hon upptäcker sänder chockvågor genom maktens korridorer. NSA hålls som gisslan - inte med hjälp av vapen utan med en kod som är så komplex att om den släpps fri skjuts hela USA:s underrättelsetjänst i sank.

Susan Fletcher fångas i en härva av hemligheter och lögner, och hon slåss för att rädda NSA som hon har ett starkt förtroende för. Efter att ha förråtts av alla får hon inte bara slåss för sitt land utan också för sitt liv. Till sist förstår hon att hon även slåss för att mannen som hon älskar ska få behålla livet.

Org. titel: Digital Fortress

Köpa böcker online

Fördelen med att köpa sin böcker online är att dom är oftast betydligt billigare online än i de fysiska bokaffärerna. Butikerna online köper oftast större volymer vilket gör att dom kan pressa priserna, dessutom så behöver dom inte betala hyra för en lokal som oftast är belägen centralt, vilket innebär att deras kostnader är generellt lägre. Onlinehandeln har oftast även fördelen av att ha ett bättre utbud av titlar. Fördelen med den fysiska bokhandeln är att du får med dig din bok direkt och slipper vänta på att den ska fraktas.

Varför du bör köpa böcker på nätet

I den ständigt föränderliga digitala tidsåldern blir det allt mer populärt att köpa böcker på nätet. Det finns många anledningar till varför människor föredrar att köpa böcker på nätet i stället för i en bokhandel. För det första tenderar bokhandlar att vara överfulla och kan vara ganska bullriga. Dessutom har många människor inte tid att gå in i en bokhandel och bläddra bland alla titlar. Genom att köpa böcker på nätet kan du söka efter exakt det du vill ha och slipper slösa tid på titlar som du till slut inte kommer att gilla.

Få mest för pengarna när du köper böcker på nätet

När du vill köpa böcker är internet ett utmärkt ställe att börja på. Du kan inte bara hitta ett större urval av titlar än i din lokala bokhandel, utan du kan också hitta bättre priser. Alla nätbokhandlare är dock inte lika bra. Här är några tips för att du ska få mest för pengarna när du köper böcker på nätet.

Jämför först priserna mellan olika bokhandlar. Det finns ingen anledning att begränsa dig till stora namnbutiker som Amazon och Barnes & Noble. Mindre butiker har ofta lägre priser, och ibland erbjuder de till och med gratis frakt.

För det andra, dra nytta av specialerbjudanden och rabatter. Många bokhandlar erbjuder rabatter på nya utgåvor, eller om du skriver upp dig på deras e-postlista kan du kanske få rabatter på framtida inköp.

För det tredje, leta efter begagnade böcker.

Kan du inte hitta boken i butikerna? Försök att köpa böcker på nätet!

Letar du efter en ny bok att läsa, men kan inte hitta den perfekta boken i butikerna? Var inte rädd, det finns möjlighet att köpa böcker på nätet! Du kan hitta nästan vilken bok som helst, och ibland kan du hitta dem till rabatterat pris. Så innan du ger upp om att hitta din nästa stora läsning, kolla in några nätbokhandlar.

Varför handla böcker i butik när du kan köpa böcker på nätet?

Det finns många anledningar till varför man väljer att handla böcker i butiker i stället för på nätet. När du köper en fysisk bok kan du hålla den i handen, känna dess vikt och bläddra i sidorna. Denna taktila upplevelse är något som inte kan återskapas genom att läsa en elektronisk bok på en skärm. Dessutom föredrar många människor den sociala atmosfären i bokhandeln, där de kan bläddra och chatta med andra läsare. Slutligen kostar det vanligtvis mindre att köpa böcker i butik än att köpa dem på nätet, särskilt om man räknar in fraktkostnader.

Spara tid och pengar genom att köpa böcker på nätet!

Många människor har intrycket att det är dyrt att köpa böcker på nätet och att det inte är värt tiden. Det är dock inte alltid fallet! Det finns faktiskt många fördelar med att köpa böcker online, bland annat att spara pengar och tid. Här är bara några skäl till varför du bör köpa din nästa bok på nätet:

  • Du kan hitta fantastiska erbjudanden på böcker på nätet. Faktum är att du ofta kan hitta böcker billigare än i en fysisk butik.
  • Det är bekvämt att köpa böcker på nätet. Du kan köpa böcker var som helst i världen och de levereras direkt till din dörr.
  • Du behöver inte oroa dig för att få slut på läsning. Med ett obegränsat utbud av böcker till hands kan du läsa så mycket du vill utan att behöva lämna hemmet.